Whatsapp'da Paylaş



6. Sınıf Matematik Tam Sayılar Çözümlü Test Soruları

Soru 1
“1250 TL Gelir” ifadesini gösteren tam sayı hangisidir?

A) (+1250)
B) (-1250)
C) (+250)
D) (-250) “gelir, kar, yukarı” ifadeleri pozitif tam sayılarla gösterilir.
“1250 TL Gelir” ifadesi (+1250) dir.
Doğru Cevap A
ABCD

Soru 2
-4 ile +3 arasındaki sayılar hangi seçenekte doğru gösterilmiştir?

A) -3, -2, -1, +1, +2, +3
B) -3, -2, -1, 0, +1, +2
C) -4, -3, -2, -1, 0, +1, +2
D) -4, -3, -2, -1, 0, +1, +2, +3 –4 ile +3 arasındaki sayılar
–3, –2, –1, 0, +1, +2 dir.
Doğru Cevap B
ABCD

Soru 3
+5 ile +9 arasında kaç tane tam sayı vardır?

A) 5       B) 4       C) 3       D) 2 +5 ile +9 arasındaki sayılar +6, +7, +8 olmak üzere 3 tanedir.
Doğru Cevap C
ABCD

Soru 4
“0” sayısı hangi aralığa girmez?

A) -3 ile +1
B) -4 ile +5
C) -1 ile +1
D) +1 ile +10 0 sayısı +1 ile +10 arasına girmez.
+1 den önce gelir.
Doğru Cevap D
ABCD

Soru 5
-49 < ..... < -40 sıralamasında yazılabilecek en büyük tam sayı kaçtır?

A) -48       B) -45       C) -41       D) -39 -49 < -48 < -47 < -46 < -45 < -44 < -43 < -42 < -41 < -40
Görüldüğü gibi aralıkta yazılabilen en büyük sayı -41 dir.
Negatif tam sayılardan sıfıra yakın olan daha büyüktür.
Doğru Cevap C
ABCD

Soru 6
+4 < ..... < +10 sıralamasında yazılabilecek en küçük tam sayı kaçtır?

A) +9       B) +8       C) +5       D) +4 +4 < +5 < +6 < +7 < +8 < +9 < +10
Görüldüğü gibi aralıkta yazılabilen en küçük sayı +5 tir.
Doğru Cevap C
ABCD

Soru 7
(+1) + (+2) + (+3) toplama işleminin sonucu nedir?

A) (+5)       B) (+6)       C) (+7)       D) (+8) Tüm sayılar pozitif olduğundan toplanır.
1 + 2 + 3 = 6 dır.
Doğru Cevap B
ABCD

Soru 8
(-5) + (-3) + (-2) toplama işleminin sonucu nedir?

A) (-9)       B) (-10)       C) (-12)       D) (-14) Tüm sayılar negatif olduğundan toplanır.
5 + 3 + 2 = 10 yani (–10) eder.
Doğru Cevap B
ABCD

Soru 9
(-3) + (+3) toplama işleminin sonucu nedir?

A) (-6)       B) (-9)       C) (+6)       D) 0 Bir negatif sayı ile bir pozitif sayıtoplanırken arasındaki fark alınır.
3 – 3 = 0 dır.
Doğru Cevap D
ABCD

Soru 10
(-13) + (+4) işleminin sonucu nedir? 

A) (-9)
B) (+9)
C) (-17)
D) (+17) Bir negatif sayı ile bir pozitif sayıtoplanırken arasındaki fark alınır.
13 – 4 = 9
Ancak negatif sayı daha fazla olduğundan, sonuç negatif olmalıdır.
Yani (–9) dur.
Doğru Cevap A
ABCD

Soru 11
(+20) + (-12) işleminin sonucu nedir?

A) (+32)       B) (+8)       C) (-8)       D) (-32) Bir negatif sayı ile bir pozitif sayıtoplanırken arasındaki fark alınır.
20 – 12 = 8
Ancak pozitif sayı daha fazla olduğundan, sonuç pozitif olmalıdır.
Yani (+8) dir.
Doğru Cevap B
ABCD

Soru 12
(–9) – (+9) çıkarma işleminin sonucu nedir?

A) 0       B) (+18)       C) (-18)       D) (-6) Çıkarma işlemlerinde çıkan sayının toplamaya göre tersi alınır. Yani işareti değişir.
Daha sonra toplama işlemi yapılır.

Çıkan sayımız (+9) dur ve tersi (–9) olur.
Tersini aldık şimdi toplayalım.

(–9) +(–9) = (–18) olur.
Her iki sayı da negatif olduğu için topladık ve sonucumuzu da negatif olarak yazdık.
Doğru Cevap C
ABCD

Soru 13
(+5) - (+2) çıkarma işleminin sonucu nedir?

A) (+7)       B) (-7)       C) (+3)       D) (-3) Çıkarma işlemlerinde , çıkan sayının toplamayagöre tersi alınır. (işareti değişir.)

Daha sonra toplama işlemi yapılır.
Çıkan sayımız (+2) dir ve tersi (–2) olur.
Tersini aldık şimdi toplayalım.
NOT : Bir pozitif sayı ile bir negatif sayıtoplanırken arasındaki fark alınır. Sonuca sayısal değeri büyük olan sayının işareti konur.
(+5) + (–2) = (+3) olur.
Doğru Cevap C
ABCD

Soru 14
sayı doğrusu -4 + 9 Yukarıdaki sayı doğrusunda verilen işlemin matematik cümlesi nedir?

A) (-4) + (+9) = (+5)
B) (-4) + (-6) = (-9)
C) (+4) + (+8) = (+5)
D) (-4) + (+8) = (+5) Sayı doğrusunda 0 başlangıç noktası olduğu için ilk sayı (–4) tür.
İkinci sayı + yönde 9 sağa gitmiştir yani (+9) ve
Sonuç (+5) i göstermiştir.
Bu durumda işlemin matematik cümlesi;
(–4) + (+9) = (+5) tir.
Doğru Cevap A
ABCD

Soru 15
sayi pulları modeli Yukarıda sayı pulları ile modellenen işlem hangisidir?

A) (-11) + (-5) = (-6)
B) (+11) + (-5) = (-6)
C) (+11) - (+5) = (-6)
D) (-11) - (-5) = (-6) Modellenen işlem bir çıkarma işlemidir:
İlk kutuda 11 tane eksi sayma pulu vardır yani (–11)
İkinci kutuda 5 tane eksi sayma pulu dışarı çıkıyor.
Yani çıkan (-5) dur.
Üçüncü kutuda 6 tane eksi sayma pulu kalıyor: (-6)
Bu durumda işlem (-11) - (-5) = (-6) dır.
Doğru Cevap D
ABCD

Doğru
0
Yanlış
0
Boş
15
Benzer İçerikler

6. Sınıf Matematik Kesirler Cevaplı Test
6. Sınıf Matematik Mutlak Değer Konu Anlatımı ve Örnekler
6. Sınıf Matematik Mutlak Değer Çözümlü Test
6. Sınıf Matematik Kesirler İle İlgili Çözümlü Test Soruları
6. Sınıf Matematik Kesirlerde Dört İşlem Konu Anlatımı
6. Sınıf Tam Sayılar ve Sayı Doğrusunda Gösterimi Çözümlü Test
6. Sınıf Tam Sayıları Karşılaştırma ve Sıralama Çözümlü Test
6. Sınıf Matematik Kesirlerde Sıralama Çözümlü Test Soruları
6. Sınıf Kesirlerle Toplama ve Çıkarma İşlemi Çözümlü Test
6. Sınıf Kesirlerle Toplama ve Çıkarma İşlemi Problemleri

Kullanıcı Yorumları
  • Bence sorular aşırı kolay herkes yapar ama biraz daha zor alsa çok iyi olur.
  • Çok kolay sorular bir tık daha zor olsun.
  • Gerçekten çok güzel. Azerbaycanlı olsam da çok iyi anlıyorum gerçekten harika bir siteymiş bundan sonra hep bu siteyi kullanıcam yani baya bir emek olduğu da belli oluyor zaten.
  • Sorular çok kolay ve çok eğlenceli sorulara bayıldım.
  • Bence bu testler çok eğitici ve kendimizin yanlışlarını ve doğrularını öğrenmemize yardımcı oluyor.
  • Çok güzel ve kolay sorular var.
  • sorular çok kolay. Birazcık daha zorlaştırın.
  • Çok kafam karıştı özellikle pozitif negatif toplamalı çıkarmalı olanlar.
  • Gerçekten çok kolay diyemem çünkü sorulardı işaretlemeden cevap geliyor.
  • Soruları baya mantıklı konu anlatımı da var çok iyi bence.
  • Sorular 25 tane olmalıydı beynimin gücüne yetmez bunlar.
  • Proje ödevi için ihtiyacım oldu çokta isime yaradı. Bunu yapana ve yapanlara çok teşekkürler.
  • Harika bir test ama dediği gibi daha fazla ve zor olmalı bence.
  • 6.sınıf tam sayılar testinin fazla olmasını istiyorum (2-3 test) bu konuda çok şikayetçiyim.
  • Şimdi soruları biraz kafam karıştı ama güzel zorlu soruları çok severim lütfen devam edelim yeni nesil sorular için.