ÇARPANLAR VE KATLAR TEST 8.SINIF ÇÖZÜMLÜ SORULAR

Çarpanlara ayırma 8.Sınıf Matematik 1.Ünite çözümlü test soruları ile öğrenmiş olduğunuz konuyu tekrar ederek yazılı sınav öncesi hazırlık yapabilirsiniz. Konu ile ilgili problemlere diğer testte yer verilecektir.

Soru 1 8.Sınıf Çarpanlar ve Katlar Test Soruları
Aşağıdaki tam sayılardan hangisi 72 sayısının bölenlerinden biri değildir?

A) 9     B) 12     C) 16     D) 24

Soru 2
108 tam sayısının üslü ifadelerin çarpımı şeklinde yazılışı aşağıdakilerden hangisidir?

A) 24 . 33
B) 22 . 33
C) 23 . 32
D) 2 . 33

Soru 3
Aşağıdaki tam sayılardan hangisi 23 . 32 . 52 şeklinde asal çarpanlarına ayrılan tam sayıdır?

A) 1800     B) 1740     C) 1680     D) 1600

Soru 4 8.Sınıf Çarpanlar ve Katlar Test Soruları
144 = 2a . 3b olduğuna göre a + b'nin toplamını aşağıdaki tam sayılardan hangisidir?

A) 6     B) 7     C) 8     D) 9

Soru 5
420 = 3 . A . 5 . 7 olduğuna göre, A tam sayısı aşağıdakilerden hangisidir?

A) 2     B) 4     C) 6     D) 9

Soru 6
24 ve 60 doğal sayılarının en büyük ortak böleni aşağıdakilerden hangisidir?

A) 6     B) 8     C) 10     D) 12

Soru 7 8.Sınıf Çarpanlar ve Katlar Test Soruları
A = 23 . 32 . 5 3 ve B = 2 . 33 . 52 ise EBOB(A , B) kaçtır?

A) 23 . 32 . 53
B) 22 . 3 . 52
C) 2 . 32 . 52
D) 2 . 3 . 5 2

Soru 8
EKOK(20 , 24) + EBOB(15 , 24) işleminin sonucu kaçtır?

A) 120     B) 123     C) 126     D) 129

Soru 9
EBOB ve EKOK'larının çarpımı 750 olan iki sayıdan biri 25 ise, diğer sayı kaçtır?

A) 30     B) 35     C) 40     D) 45

Soru 10 8.Sınıf Çarpanlar ve Katlar Test Soruları
Aşağıdaki sayı çiftlerinden hangisi aralarında asaldır?

A) (4 , 12)
B) (5 , 20)
C) (6 , 8)
D) (26 , 33)

Doğru Yanlış Boş
yorum yaz

Benzer İçerikler
ÜSLÜ SAYILAR TESTİ
ÜSLÜ SAYILAR ÇÖZÜMLÜ SORULAR
ÇARPANLAR VE KATLAR TEST 8.SINIF ÇÖZÜMLÜ SORULAR
EBOB EKOK PROBLEMLERİ 8.SINIF ÇÖZÜMLÜ TEST SORULARI

8.Sınıf Matematik Testleri » Çarpanlar ve Katlar Çözümlü Test Soruları için yapılan yorumlar


Mrym Konuyu anlamadım daha doğrusu dinlemedim dersi, ama burdan çözünce anladım biraz 2 yanlış 1 boşum var konuyu anlamak için çözüyorum site için teşekkürler derste de buradan çözüyoruz...

Süleyman Dere Benim ful çıktı inşallah lgsdede böyle güzel not alırız. Allahım nasip eder inşallah.

Betül Bence güzel bir test diğer sayfalara benzemiyor en azından çözümlü ve soru bankalarındaki sorular gibi.

İsimsiz Çok güzel bir test çok beğendim emeğinize sağlık.

Tatlı Kedicik Test çok güzel bence herkese öneririm.

Matenatik Test Helal olsun çok güzel emeginize sağlık.

Seyit Gerçekten harika doğru yanlışımızı ölçüyor hem test almaya gerekte kalmıyor.

Abdullah İnal Gerçekten çok iyi bir site tavsiyem.

Nisa Gerçekten harika, pekiştirmek açısından çok iyi ellerinize sağlık...

Meryem Arvas Gerçekten hiç anlamadığım konuydu ama bu sorular üzerinde çok iyi anladım hazırlayanlara çok teşekkür ederim Allah razı olsun.

Sevgi Güzel sorular çözümlerinin yanında olması daha güzel olmuş ellerinize sağlık.

İsimsiz Sorular çok güzel beğendim ve hepsi doğru çıktı.

İsimsiz Çok teşekkürler çok güzel olmuş.

Duygu Ciddi anlamda çok güzel bilmediğim şeyleri öğrendim hemde gerçekten hiç sıkıcı değil tavsiye ediyorum.

Hibe Osman Çok teşekkür ederim bana çok fayda etti ve bilmediğim şeyleri öğrendim.

Yusuf Çok teşekkürler çok yardımcı oldu.

Aylin Akın Hayatımda gördüğüm en kaliteli testlerden biri bazı testleri yapınca canım sıkılıyor kapatmak istiyoum ama burda aksine daha fazla test.

Matematik Dehası Gerçekten sorular harika bu soruları kim hazırladıkları eline emeğine sağlık.

Banu Çok güzel sorular var çözmenizi tavsiye ederim.

Ceren Gerçekten çok güzel bi test herkese öneriyorum.

Ekrem Konuyu anlamayanlar için güzel bir başlangıç olabilir.

Pınar Test çok güzel ellerinize sağlık.

Fadime Gerçekten çok güzel bir sayfa bayıldım tek kelime ile çok güzel yeni müfredatta uygun zaten sorular mükemmel diyecek çok şey var ama uzatmak istemem tabiki çok sağol.

Zeynep Bence çok iyi bir test olmuş ellerinize sağlık.

Lgs Öğrencisi Test çok güzeldi sayenizde daha iyi netlere kavuştum çok teşekkür ederim.

Suhedat Fanı Pekiştirmek için çok güzel bir test.

Eren Test çok güzel çözümleri olması çok iyi yapamadığımız sorularda bize yardımcı oluyor.

Matematik Delisi Ben bayıldım cidden bayıldım süperdi o derece yani.

Meral Gerçekten testiniz çok güzeldi elinize sağlık.

Sayfa Test güzeldi herkesin eline emeğine sağlık :)

Blablabla Aşırı iyi sorular çok güzel bir sistemle mükemmel ötesi olmuş sağ olun.

Hayat Sorular çok güzeldi. Hazırlayanın ellerine sağlık.

Aylin Akın Sorular gerçekten güzel emeğinize sağlık.

Ambar Ailesi Test çok güzeldi çok teşekkürler yeni testleri bekliyorum.

Gizem Sorular çok güzel teşekkür ederim.

Müberra Elmas 8/a Çok güzel olmuş yapanın ellerine sağlık sayesinde sınava daha iyi gireceğim çözümü olduğundan çok başarılı teşekkürler.

Öğrenci Gayet güzeldi, soruları çok beğendim.

LGS Çok güzel sorular var ellerinize sağlık.

Çok Güzeldi İnsanı sıkmayan sorular kapatıp çıkmak istemiyosunuz aksine daha çok soru çözmek istiyorsunuz.

Zehra Seyrek Gerçekten sorular güzel normalde matematik de bu tarz sorularda zorlanıyorum ama bundan 8 doğru 2 yanlış çıkardım çok iyi.

Scottısh Fold Test çok güzel özellikle konu pekişmiş mi anlamak için bence beceri temelli çok zor sorularda olmalı ;) ama başarılı

Minik Kuş Güzel öğretici bir test öneriririm.

Arkadaş Bu siteyi beğendim çözümüyle beraber vermesi hoş yapanların gerçekten ellerine sağlık.

Anonim Konuyu pekiştirmek için güzel bir test.

Büşra Gül Çok beğendim çok güzel bir site.

Altors Capello Sorulara mükemmel bayıldım sorulara ellerinize sağlık.

Eda Hilal Bence süper bi test hem hazırlık oldu lgsye.

Beyza Çok iyi bir sonuç aldım. Teşekkürler.

Zeynep Çok güzel sorular vardı ellerinize sağlık çok sağ olun.

Lgs 2021 7. sınıfa gidiyorum ama lgs için 8. sınıf konularına çalışmaya başladım herkese başarılar.

Berat Çok güzel test lgs hazırlık yapıyodum size teşekkür ederim.

Lgs Çok güzel olmuş. Ellerinize sağlık.

Father İnanılmaz güzel yapamadığım soru yok bu sitede.

Ömer Faruk teşekkürler çok güzel sorular var LGS sınavına hazırlık için yardımcı oluyor ellerinize sağlık

Minik Ben çok beğendim emekleriniz için teşekkürler

8.sınıf Çok güzel hepsini doğru yaptım. Size kolaylıklar diliyorum

Kanka Güzel bir test eksiklerimi görmemi sağladı ellerinize sağlık.

Ahmet Bu soruları herkesin çözmesini tavsiye ederim...

Ayşegül Çok teşekkürler bu boş zamanlarımızda lgs için güzel bir hazırlık oluyor. Ellerinize sağlık.

İremsu Bence süper bir test bayıldım ve o kadarda zorlamaları gerekmiyor sorular gayet normal bir zorlukta benim düşüncelerim bunlar.

Söylemem Test temel soruları barındırıyor, başlangıç için güzel bir test...

Ögrenci Güzel bir testti çözümlerinin olmasıda gayet iyi:)

Okur Güzeldi ama biraz daha fazla soru olabilirdi.

Hüseyin Sorular çok güzel iki yanlışım çıktı.

Beyza Proje ödevim için harika sorular.

Aleyna Sorular güzeldi. Çok zorlayıcı değildi. Çok kolay da değildi. Çözüme uygun. Teşekkürler.

Beyza Bence çok güzel bir test çok yardımcı olundu çok teşekkürler.

Gülay Gayet güzel ben kendi adıma teşşekür ederimm.

Ramazan Ayvaz Bu sorular çok güzelmiş çok hoşuma gitti.

İkbal Güzel sorular sınavda çıkacak türden

Sude Nur Doğan Güzel test olmuş yapan kişilerin emeğine sağlık.

Öğrenci Test güzeldi konuları biraz daha tekrar edersem tam oturtabilirim.

Ece oğrenci Çok teşekkürler bana çok yardımcı oldunuz

8. öğrenci Sorular çok güzel 10 doğru

Zekerya Çok güzel testler emeği gecen herkese teşekkürler

Zile Sorular çok basit

Bursasporlu kız bence sorular gayet güzeldi

Ühühühühüüü lgs vaaaaaaarrrrrrrr!! Sorular fazla kolay lgs de böyle olsa 500.000 kişi full çıkarır. bence daha da zorlaştırmalısınız ki soru tipleri kafamıza otursun

Özgür Çok basitti. hazırlana teşekkür ediyorum

İsimsiz lgs ci Sorular çok kolay, biraz zor soru koysanız bazı sitelerden öne geçersiniz...

2020 lgs :( Sorular gerçekten güzel,ama aşırı kolaylar.yani bu kadar kolay sorarsanız diğerlerini nasıl yapacağız ? lütfen elinizden geldikçe biraz bizi zorlamaya çalışın

Lgs liler Gayet güzel bir test sadece biraz daha zor ve yeni nesil sorular olabilirdi ama yinede güzel sorular var emeğinize sağlık

Lgsciyizzzzzzz Sorula lütfen yeni nesil tarzda olsun hiç olmazsa 8. sınıflar için onun dışında mükemmel

Muhammed ali üstün Bence orta düzey sorular herkese lgs'de başarılar dilerim...

8/i Sorular güzel sadece son soruyu dikkatsizlikten yanlış yaptım ama çok basit olmuş biraz zorlaştırılabilir bence

Tuğçe özkaynak Ya çok güzel ama ben yeni nesil sorular lazım

berfin Matematiği iyi olmayan biri olarak muhteşem sorular.

Masal ş. Bence de sorular daha zor olabilirdi. onun dışında tek bir hata bile görmedim. site yönetimine teşekkür ederim ama sorular sadece daha fazla zor olabilirdi. mesela yeni nesil soruları sorabilirdiniz

Kolay sorular Konuyu yeni öğrenenler için hazırlanmış.

Pubg mobile delisi Sorular güzel ama kolay daha zor olabilirdi lgs ye gireceğim için ama emeğinize sağlık

lgs`liler Siteye bayıldım abi efsane ama soru tipleri daha değişik olabilirdi benden tam puan aldı site ellerinize sağılık.

Eminiziim Ya biraz daha zor olmalı lgs soruları bu soruların yanında çok kolay 9 doğru 1 yanlış yaptım çok kolay ayrıca site güzel

Zelal nur kaya Teşekkürler çok güzel bir test sayenizde daha çok bilgi sahibi oldum.

Anonim Harika ama çok kolay lgs için birazcık daha zor olsun

Lgs Ya sorular çok basit hemde yeni nesil sorular değil uzun ve hikaye biçiminde olursa daha çok seviniriz yinede çok ama çok teşekkür ederim ❣❣

Melek Çok güzel bir test ve ben çok beğeniyorum. inşallah hepimiz güzel bir okul tutturruz amin

Matematikçi Ben bir matematik öğretmeni olarak çocukların bu siteden test çözüp derslerin temelini oturtacağına inanıyorum :)

Nupel Çok güzel çözerken keyif alıyorum

SNS Site güzel ancak biraz kolay geldi bize lgs de daha zorları çıkar yinede teşekkürler sorular için ?

beril Bence çok güzel bir site bende 10 da 9 1 tanesi boş ve çözümünü anlattı süper

LGS için emek harcayan Sitedeki sorular güzel, fakat gerçekten çok kolay biraz zor olsa bizim için daha yararlı olacaktır.

LGS LGS LGS Güzel bir test olmuş fakat zorluk seviyeleri olmalı bence ve soru sayıları arttırılmalı

LGS Yani siteniz gayet güzel ama bu sorular çok basit keşke biraz lgs ye yönelik sorular olsaydı o zaman daha iyi olurdu

8-c Ya bence site çok güzel bu site sayesinde derse katılımım daha da arttı merve hocamız da bize çok yardımcı oluyor çok sağolsun

Alper maşlak Bence gayet mükemmel bir site ben hep buradan çözüyorum tavsiye ederim lgs ' de herkese bol şans diliyorum umarım emeğimizin karşılığını alırız :^)

xxxLGSBİZGELİYORUZxxx Güzel site soruları artık buradan çözeceğim ama kolay sorular biraz zor sorun

İbra kadabra Güzel ama fazla basit ama çok güzel bir site

Hafize Sitedeki sorular gayet güzel ama bizim için kolay biz okulda bu soruların daha zorlarını çözüyoruz bence daha zor sorularda yazabilirsiniz

Çileklimilka Aslında sorular güzel ama lgs sorularıyla boy bile ölçüşemez derecede o yüzden sorularınızın derecesini biraz yükseltebilirsiniz :)

Ceren Güzel ama biraz lgs tipinde sorular olmalıydı ve analiz olmalıydı

Kiraz Site çok güzel sorula da ama biz okulda daha zorlarını çözüyoruz hem de daha başka soru tipleri de olabilirdi. Hem ben LGS te gideceğim o yüz sen de sorular daha da zor olabilirdi ama sitenin yöntemini beğendim

2006 tayfa ya yapabiliyorum aslında ama ne bilim üstümde çok yoğunluk var bu maraton uzun inşallah güzel lise çıkar hakkımızda hayırlısı emek varsa karşılıksız kalmaz inşallah...

lgs sınavı keşke analiz olsaydı iyi kotu orta diye daha iyi olurdu

sınav bence güzel ben hep bu siteden soru çözüyorum tam benim istediğim sorular çok teşekkür ederim

boşver basit sorular ama yine de sevdim

YENİ NESİL SORU LAZIM Sitenin biraz daha lgs ye yönelik 'yeni nesil soru' denen soru çeşitlerinden konulmalı yoksa böyle çözdüğümüz soruların pek bir katkısı yok bize. LGS örnek soruları yayınlarsanız sayfa daha hızlı gelişir. Teşekkürler.

lgs için geliyorum şimdiki soru tarzları daha çok paragraf içeriyor. ama bunlar genelde soru cevap şeklinde. yani çok kısa ve basit. açıkçası ben çok beğenmedim bence biraz daha düşündürücü olmalıydı

kaan ben testi beğenmedim çünkü hep aynı soru tarzı şeyler çıkıyor böylece rahatlıkla 1515 yapılabilir

irem 5. sorunun şıklarında 2 üzeri 2 tarzı şıklar olsaydı daha iyi olurdu

gizli mükemmel 2 soru zor fakat daha konuyu görmedim

CEVAP ANAHTARI yaz tatilinde bile gazabtan dolayı ders çalışan kardeşlerim için cevap anahtarını veriyorum yaz tatilinde kimse çalışmaaazz = 1-C 2-B 3-A 4-A 5-B 6-D 7-C 8-B 9-A 10-D teşekküre gerek yok arkadaşlar

SU Çok ama çok güzel bir site bu sitede emeği geçen herkesi tebrik ediyorum . ????

isimsiz Güzel bir site fakat keşke başarı durumumuzu görmek için ufak bir analiz olsaydı yani; (çok iyi,orta,kötü) gibi bu şekilde olursa daha güzel olur teşekkürler :)

güzel sitedeki sorular cok güzel ama soruları biraz zorlaştırabilirsiniz:)

Fight Kulüp Sorular çok iyi emeği geçen herkese teşekkürler

Test Kralı sorular normal düzende

çağatay vallahi ben hep bu siteden çözüyorum iki senedir matematiğin tüm sınavları 100

ismail yanı aklım başıma geldiği andan beridir bu siteden çalışıyorum ve faydasını da görüyorum hepinize çok teşekkürler

full yaptım 10 a 0 ve mükemmel bi site

duygu vallahi çok güzel bir site soruları çok kaliteli sınavlara hazırlanırken bu siteden çözüyorum çok başarılı bir çalışma yapmışlar soruları ne zor ne de kolay orta halli ve insanı düşündürüyor kaliteli sorular var siteyi tebrik ederim :))=

başarı avcıları bizim için dua edin bu testler bizim için çok önemli ALLAH sınav günü hepimizin yardımcısı olsun AMİN

Helin hindi Harika bir test çok iyi

lgs çok güzel sorular var

Rana Çok güzel bir site sorular da harika

Bilgin Güzel olmuş devamını dilerim . Sorunun nasıl yapıldığını göstermeniz mükemmel olmuş.

8. en güzel site buuuu

Bir kisi Konuları pekiştirmek için gayet güzel bir site. Çözümlerinin olması da gerçekten çok iyi oluyor

Matematikçi ben bir matematik öğretmeni olarak çocukların bu siteden test çözüp derslerin temelini oturtacağına inanıyorum :)

Oznur Çok güzel bir site ama daha çok örnekleri olsa daha iyi olur

☺☺öğrenciiii Süper ya çok beğendim hazırlayanın eline sağlık...inanılmaz iyi

efsanur ben 4 e gidiyorum sadece iki doğrum var 8 yanlışım var

Büsra Süper bir test

kafa 1.000.000 sorular sıkıcı biraz eğlence katın şarkı felan koyun arkaya:/

BEKİR SORULAR GüZEL VE ANLATIMI VAR BİRÇOK SİTEDE BULUNMAZ

bennnnnnnnnnnnnnnnnn ben yeni 8 e geçtim 6 doğru 3 yanlış 1 boş

nur gül Ya bu sorular çok çerez değil mi ben 7 den sekize geçtim bu sene sadece ilk konuyu biraz çalıştım ve sorular bana çok kolay geldi

nana tebrikler çok güzel bir test

Elif güzel bir site ama bu sene LGS sınavına gireceğim için bu sorular çok fazla kolay

MUHAMMED ÇOK GÜZEL BİR SİTE NORMAL BİR KOLAYLIKTA GÜZELMİŞ HERKESE TAVSİYE EDERİM

AHMET Bu site diğerlerinden çok daha iyi

yağız utku ülger Gerçekten bu siteye bayılıyorum sınavlarımda hep bu siteden soru çözüyorum. Sizi tebrik ediyorum. inanılmaz bir site allah razı olsun

sultan Çok güzel bir site:)

Djrjy Gerçekten bu siteye bayılıyorum sınavlarımda hep bu siteden soru çözüyorum. Sizi tebrik ediyorum

songül çok güzel bir site emeği geçen herkese teşekkürler

Sevda Ben çok beğendim bu siteyi

bulem siteniz çok güzel hem test hem çözüm...

Anonim sorular güzel ama basit. Konu başlarında çözülecek bir test.

ylmz05 Efsane sorularınız var ama biraz daha zorlaştırın.

Ela Gerçekten kutlanması ve takdir edilmesi gereken bir site. Sınavda yardımcı olacak sanırım :)

feyza süper site herşeyi buradan çözüyom süper.

8.sınıf öğrencisi güzel bir site özellikle bu sene çok soru çözmemiz gerektiği için güzel sorularda fena değil

Anasayfa | İletişim
Copyright © 2012-2022 SanalOkulumuz.com - Bu internet sitesinin kullanıcıları SanalOkulumuz.com Kullanıcı Sözleşmesi, Gizlilik Politikası ve Çerez Politikası'nı kabul etmiş sayılırlar.
SanalOkulumuz.com Dersane, kurs veya özel ders eğitimi alan veya alamayan ilköğretim 1., 2., 3., 4., 5., 6., 7., 8. Sınıf öğrencileri için Matematik, İngilizce ve Fen ve Teknoloji dersleri ile ilgili konu anlatımları, online testler, çözümlü sorular vb. eğitim kaynakları ile teog sınavı ve okul sınavları için yardımcı içerikler barındırmaktadır.
Paylaş