Whatsapp'da Paylaş



3. Sınıf İngilizce Greeting 1. Ünite Çözümlü Test 1

2025 - 2026 eğitim yılına uygun olarak güncellenen 3. sınıf İngilizce 1. ünite Greeting test soruları, öğrencilere temel selamlaşma ifadelerini öğrenme ve pekiştirme fırsatı sunuyor. Bu sayfada yer alan yeni müfredatla uyumlu çözümlü testler, öğrencilerin günlük hayatta karşılaşacakları temel İngilizce ifadeleri doğru ve etkili bir şekilde kullanmalarını amaçlamaktadır. Her soru detaylı çözümleriyle birlikte sunulmuş olup, öğrencilerin konuyu tam anlaması ve öğrenme süreçlerini güçlendirmesi hedeflenmektedir.

Soru 1 Ali :............................... ?
Ayşe :My name is Ayşe.

A) What colour is this?
B) How many books are there?
C) What is your name?

A B C
📝 Çözümü Göster

Ayşe, "Benim adım Ayşe" cevabını veriyor. Bu nedenle Ali'nin sorusu "Adın ne?" olmalıdır.

Doğru Cevap C

Soru 2 güneş resmi A) Good Afternoon !
B) Good Morning !
C) GoodEvening !

A B C
📝 Çözümü Göster

8.00 sabah saatidir, bu yüzden uygun selamlama "Günaydın!" anlamına gelen "Good Morning!" olacaktır.

Doğru Cevap B

Soru 3 TWO + NINE =...................

A) ten      B) eleven      C) twelve

A B C
📝 Çözümü Göster

"Two" (iki) ve "nine" (dokuz) sayılarının toplamı "eleven" (on bir) eder.

Doğru Cevap B

Soru 4 FOURTEEN-FIFTEEN-....... ? .......- SEVENTEEN

A) sixteen
B) thirteen
C) eighteen

A B C
📝 Çözümü Göster

Sayı dizisi 14, 15, ...?, ... , 17 şeklindedir. Eksik sayı 16 olmalıdır cevap "sixteen" olacaktır.

Doğru Cevap A

Soru 5WHEEL
How many lettersare there?

A) five
B) four
C) six

A B C
📝 Çözümü Göster

“Wheel” kelimesinde 5 harf vardır: W, H, E, E, L

Doğru Cevap A

Soru 6 Ali: …………………………?
Jack: I’m 8 years old.

A) How are you?
B) How old are you?
C) What is your name?

A B C
📝 Çözümü Göster

Jack'in cevabı "8 yaşındayım" şeklinde. Bu nedenle Ali’nin sorusu "Kaç yaşındasın?" olmalıdır.

Doğru Cevap B

Soru 7 Sıla :...................................?
Onur : Ten apples.

A) How are you?
B) How many?
C) What colour?

A B C
📝 Çözümü Göster

Onur’un cevabı “On elma” şeklinde. Bu nedenle Sıla’nın sorusu “Kaç tane?” olmalıdır.

Doğru Cevap B

Soru 8 “11 ,…… ,13”

A) twelve
B) twenty
C) fourteen

A B C
📝 Çözümü Göster

Sayı dizisi 11, ... , 13 şeklindedir. Eksik sayı 12 olmalıdır.

Doğru Cevap A

Soru 9 E - R - A - S - E - R

A) Wait
B) Look
C) Spell

A B C
📝 Çözümü Göster

Verilen harfler “eraser” (silgi) kelimesini oluşturur. “Spell” hecelemek / harf harf söylemek anlamına gelir.

Doğru Cevap C

Soru 10 READ AND ORDER!( Oku ve sırala )
1 - Nice to meet you .
2 - Good morning. I’mGeorge. What’s your name?
3 - Nice to meet you, too.
4 - Good morning.My name isJack.

A) 2 - 1 - 3 - 4
B) 2 - 4 - 1 - 3
C) 4 - 1 - 3 - 2

A B C
📝 Çözümü Göster

Doğru sıralama şu şekilde olmalıdır:
2 - George önce günaydın der ve kendini tanıtır.
4 - Jack de günaydın der ve kendini tanıtır.
1 - George, Jack’e tanıştığıma memnun oldum der.
3 - Jack de aynı şekilde karşılık verir.

Doğru Cevap B
Doğru
0
Yanlış
0
Boş
10
Benzer İçerikler

3. Sınıf İngilizce Greeting 1. Ünite Çözümlü Test 2
3. Sınıf İngilizce Greeting 1. Ünite Çözümlü Test 3

Kullanıcı Yorumları
  • Begüş Ün Dünyasi 2026-05-12 Bayıldım sizin sayenizde sınavdan 100 aldım coook teşekkür ederim iyi ki varsınız.
  • Esma 2026-05-08 Çok iyi hepsi tam.
  • Ela 2026-04-20 Çok güzel hocam iyiydi.
  • Öylesine Biri İsteee 2026-02-26 Çok güzel hocam tek kelime bayıldım.
  • Ege & Bulut 2026-01-10 Çok öğretici teşekkürler.
  • Hatice Karakoca 2026-01-04 Çok güzel bir test olmuş.
  • Hamza 2025-09-21 Çok eğlenceliydi öğretmenim yalnızca 3 yanlışım var.
  • Eren Yaşar 2025-05-06 Çok iyi sınavda full çekmeme inanıyorum.
  • Türk 2025-04-30 Bütün testlere girdim Şimdiye kadar girdiğim bütün testleri fulledim..
  • Rohat 2025-01-16 Çok güzel gidiyor hocam.
  • Asel Zümra 2024-12-19 Çok güzel çok iyi ve eğitici.
  • Zehros diye biriyim 2024-12-14 Sınavı yapanın ellerine sağlık muhteşem hem az soru var hem çok kolay bu sınavı yapan abla/abiye çok ama çok teşekkür ederim saygısızlık iyi günler.
  • Miraç 2024-10-21 Hocam çok güzel olmuş.
  • Zeynep 2024-10-07 Çok kolay ve güzel
  • Duru Bence de çok güzel bir sınav.
  • Esmanur güner Hocam çok güzel sorular.
  • Belinay karakayalı Sınavlarınızı çok seviyorum çok güzeller.
  • Alex İngilizcem kötüydü ama bu test ve sizin sayenizde çok iyi.
  • Ediş Gerçekten çok güzel bir testti yapanın ellerine sağlık.
  • Ben Bir Şahsiyetim Harikaydı herkese tavsiye ederim çözün düşünmeden.
  • Sanal Sınav Çok güzel bir sınav teşekkürler.
  • Velat Şaker Gerçekten çok güzel bir sayfa ful yaptım herkesin denemesini tavsiye ederim.