Whatsapp'da Paylaş



3. Sınıf İngilizce Greeting 1. Ünite Çözümlü Test 2

Yeni eğitim dönemine uygun olarak hazırlanmış 3. sınıf İngilizce 1. ünite Greeting konulu test soruları, öğrencilerin temel İngilizce selamlaşma becerilerini geliştirmelerine yardımcı olur. Yeni müfredata uygun olarak hazırlanan bu çözümlü testler, öğrencilerin selamlaşma ifadelerini doğru bir şekilde öğrenip pekiştirmelerine yönelik özel olarak tasarlanmıştır. Detaylı çözümlerle sunulan sorular, öğrencilerin yanlışlarını görüp doğru yanıtları nasıl bulacaklarını anlamalarına katkı sağlar.

Soru 1 TWENTY - NİNETEEN - EIGHTEEN - .....?......

A) Sixteen
B) Seventeen
C) Eleven

A B C
📝 Çözümü Göster

Sayılar azalan bir sıra izliyor. Bu nedenle devamında gelmesi gereken sayı SEVENTEEN yani on yedi olacaktır.

Doğru Cevap B

Soru 2 hour 19:00 A) Good morning
B) Good afternoon
C) Good evening

A B C
📝 Çözümü Göster

19.00, akşam 7'ye denk gelir. Bu saat dilimi için kullanılan ifade "Good evening" yani iyi akşamlardır.

Doğru Cevap C

Soru 3 Tom :..................................
Teddy : I am fine , thank you.

A) How are you ?
B) How many letters ?
C) What colour is it ?

A B C
📝 Çözümü Göster

Teddy, "İyiyim, teşekkür ederim" şeklinde cevap vermiş. Bu tür bir cevabı alabileceğimiz soru "How are you?" yani "Nasılsın?" sorusudur.

Doğru Cevap A

Soru 4 beş kitap Ali : How many books are there?
Ayşe : ...............................

A) Three     B) Seven     C) Five

A B C
📝 Çözümü Göster

Görselde beş tane kitap vardır. Beşin ingilizcesi five olduğu için C doğru cevaptır.

Doğru Cevap C

Soru 5 YİRMİ : ..................

A) Nineteen     B) Twenty     C) Twelve

A B C
📝 Çözümü Göster

"YİRMİ" kelimesinin İngilizce karşılığı “Twenty”dir.

Doğru Cevap B

Soru 6 Zeynep: How are you?
Maria: …………………….

A) Take care
B) I’m great
C) Good bye

A B C
📝 Çözümü Göster

Zeynep, "Nasılsın?" diye soruyor. Maria'nın bu soruya verebileceği en uygun cevap "I'm great" yani "İyiyim" olacaktır.

Doğru Cevap B

Soru 7 TEN + THREE = ........................

A) Thirteen     B) Fourteen     C) Eleven

A B C
📝 Çözümü Göster

TEN: On
THREE: Üç
On + Üç = On üç
On üç: Thirteen

Doğru Cevap A

Soru 8 …………. a good day!

A) Have     B) Take     C) Nice

A B C
📝 Çözümü Göster

Cümle, birine iyi günler dilemek için kullanılıyor. Bu yapıda boşluğa gelebilecek en uygun kelime "Have" olacaktır. Yani, "Have a good day!" - "İyi günler!"

Doğru Cevap A

Soru 9 Spell your name, please.

A) My name is Naz.
B) N-A-Z
C) Hi, I’m Naz.

A B C
📝 Çözümü Göster

Bu soru, kişinin adını hecelemesini istiyor. Doğru cevap, ismin harf harf söylenmesi olacaktır.

Doğru Cevap B

Soru 10 6 tane şapka How many hats are there?

A) Six
B) Eight
C) Nine

A B C
📝 Çözümü Göster

Görselde altı (six) tane şapka var.

Doğru Cevap A
Doğru
0
Yanlış
0
Boş
10
Benzer İçerikler

3. Sınıf İngilizce Greeting 1. Ünite Çözümlü Test 1
3. Sınıf İngilizce Greeting 1. Ünite Çözümlü Test 3

Kullanıcı Yorumları
  • Muhammed 2026-03-19 Güzeldi ben yedi doğru üç yanlış.
  • Mehmet 2026-01-03 Çok güzel bir sınavdı ve çok kolaydı.
  • Ahsen Çatkın. 2025-11-06 Çok faydalı sorular çok sevdim.
  • Duygu 2025-11-02 Arkadaşlar 8 doğru 2yanlışım var iyi geceler hepinize..
  • Manifest Kız 2025-10-01 Güzel ama çok kolay biraz daha zor olabilir.
  • Nisa 2025-01-18 Çok güzel yapmışsınız bunları çözdüğüm için çok beceriyorum artık İngilizcem çok iyi oluyor.
  • Soru 2024-11-21 Çok güzel sorular çözdüm.
  • Zehra vatansever 2024-11-18 Çok güzel öneririm fakat 9. soruda göstermiyor ama olsun hepsi doğru.
  • Zöhre 2024-10-26 Harika bir test oğlumun sınavı var onun için çalıştırdım çok güzel.
  • Yusuf ali 2024-10-22 Bende çok beğendim bu uygulamayı biraz heyecanlandım bir kaç yanlış yaptım.
  • Berra eslem Çok güzel bir test öneririm.
  • Nisaduru Bende çok beğendim 10 da 10 yaptım.
  • Edanur Çok iyi bir testti hiç yanlışım çıkmadı herkese öneriyorum.
  • Damla uysal Bende çok beğendim ama bir kaçtan soruyu yanlış bastım.
  • Ecenur Çok sevdim bu soruları. Hazırlayanlara teşekkür ederim.
  • Melis Yıldız Bu harika bir testti 2 yanlışım çıktı ama eğer dikkatli okuyup anlarsanız sizin 0 yanlış çıkaracağınızdan eminim.