Whatsapp'da Paylaş



3. Sınıf İngilizce Greeting 1. Ünite Çözümlü Test 3

Sınıf & Ders : 3. Sınıf İngilizce
İçerik Türü : Çözümlü Test
Konu : 1.Ünite / Greeting
Soru Sayısı : 10
Test Sayısı : 3
3. Sınıf İngilizce 2025 - 2026 yeni müfredata uygun greeting (selamlaşma) ünitesi ile ilgili çözümlü test sorularını konuyu tekrar etmeniz, öğrendiğiniz konuları tekrar yaparak konuyu pekiştirmek için kullanabilirsiniz.

Soru 1 uyuyan çocuk Resimdeki kişiye ne söyleriz?
A) See you!
B) Good bye!
C) Good night!

A B C
📝 Çözümü Göster

Görselde yatakta yatan bir çocuk var. Çocuğa “Good night!”(iyi geceler) demek en mantıklısıdır.

Doğru Cevap C

Soru 2 “Tünaydın” kelimesinin İngilizce karşılığı hangi seçnekte verilmiştir?
A) Good evening
B) Good morning
C) Good afternoon

A B C
📝 Çözümü Göster

Tünaydın iyi öğlenler demektir. Good afternoon da iyi öğlenler demek olduğu için doğru seçenektir.

Doğru Cevap C

Soru 3 How old are you?

A) I’m fine, and you.
B) See you soon.
C) I’m ten years old.

A B C
📝 Çözümü Göster

Bu soru, "Kaç yaşındasın?" anlamına gelir.Uygun cevap, yaşı belirten bir ifade olmalıdır.

Doğru Cevap C

Soru 4 Tom: What is it? Brad: It’s a ball. Tom: ..............., please.
Brad: B-A-L-L
question 4
A) What color is it?
B) Spell it
C) Spin the wheel

A B C
📝 Çözümü Göster

Tom önce "Bu nedir?" diye soruyor, Brad de "Top" diye cevap veriyor.Sonra Tom bir şey daha istiyor ve Brad de "B-A-L-L" şeklinde cevap veriyor. Bu bize Tom'un top kelimesinin hecelenmesini istediğini gösterir.

Doğru Cevap B

Soru 5 eleven, ..........., thirteen, fourteen, fifteen

A) ten
B) twoteen
C) twelve

A B C
📝 Çözümü Göster

Bu soruda sayıların sıralamasını takip etmemiz gerekiyor.11 (eleven)'den sonra 13 (thirteen) geldiğine göre arada 12 (twelve) olmalıdır.

Doğru Cevap C

Soru 6 Elis: How many ............. are there?
Kelly: Ten.
question 6
A) pencils
B) pencil cases
C) pencil sharpeners

A B C
📝 Çözümü Göster

Görselde 10 tane olan şey kalem(pencil)dir.

Doğru Cevap A

Soru 7 Amy: How many peaches are there?
Kevin: Twenty.
Amy: ......................, please.
Kevin: Twenty.

A) Can I answer
B) Say that again
C) Are you ready

A B C
📝 Çözümü Göster

Amy, "Kaç tane şeftali var?" diye soruyor. Kevin de "Yirmi" diye cevap veriyor.Amy tekrar "Yirmi" cevabını alınca muhtemelen ilk seferinde anlamamıştır ve tekrar etmesini istemiştir.

Doğru Cevap B

Soru 8 question 8A) nineteen
B) eighteen
C) nine

A B C
📝 Çözümü Göster

19 sayısının İngilizce karşılığı "nineteen"dır

Doğru Cevap A

Soru 9 Robin: Good Bye!
Alan: ………………….

A) Hello!
B) Bye! Take care.
C) Good morning.

A B C
📝 Çözümü Göster

Robin veda ettiği için Alan da ona veda etmelidir.

Doğru Cevap B

Soru 10 elma 15 A) fiveteen
B) five
C) fifteen

A B C
📝 Çözümü Göster

On beş sayısının ingilizcesi “fifteen”dir.

Doğru Cevap C
Doğru
0
Yanlış
0
Boş
10
Benzer İçerikler

3. Sınıf İngilizce Greeting 1. Ünite Çözümlü Test 1
3. Sınıf İngilizce Greeting 1. Ünite Çözümlü Test 2

Kullanıcı Yorumları
  • Çalışkan ve Akıllı Sare Begüm 2026-01-03 Çok teşekkür ediyorum sizin sayenizde sınavımdan 100 aldım zaten tüm derslerden 100 alıyorum.
  • Zeynep 2025-11-05 15 doğru 0 yanlış size de tavsiye ederim.
  • Elif Koçak 2025-10-24 Çoooook eğitici bir test.
  • Ela 2025-10-17 0 yanlışım var hepsi doğru çok güzel bir testti.
  • Nisanur Erzurum 2025-10-15 Hocam gerçekten çok güzel olmuş çok teşekkür ediyorum.
  • Eymen Aras Can 2025-10-15 Mükemmel bir oyun bence.
  • Merve 2025-10-07 Çok güzel olmuş ellerine sağlık.
  • Sidra 2025-09-20 Harika bir test.
  • Sümeyye 2025-03-11 Bence de çok güzel. Benimde 2 yanlış 8 doğrum var.
  • Nisa 2025-01-18 Çok güzel olmuş 9 doğru 1 yanlışım var.
  • Hamza 2025-01-11 Gerçekten bu testi hazırlayana çok ama çok teşekkür ederim.
  • Hüma 2025-01-05 Gerçekten çok güzel ve çok eğlenceliydi teşekkürler.
  • Rukiye 2025-01-04 Çok güzel sorular ve basit.
  • Yusuf güneş 2024-11-24 Çok kolay bir test.
  • Metehan 2024-11-21 Çok güzel bir testi herkesin denemesini tavsiye ediyorum.
  • Hiranur 2024-10-16 Çok sevdim ama bir tanesinde annem beni yanlış yönlendirdi yoksa hepsi doğruydu.
  • Irmak Bence çok güzel denemenizi tavsiye ederim çok eğlenceli ve çok güzel.
  • Heuw Çok kolay ama bir tanesinde elim kaydı.
  • Ömer Sorular çok basit yaptığınız için teşekkürler.
  • Kemal Doğulu Gerçekten çok güzel bir sayfa herkesin denemesini tavsiye ederim.
  • Asya Çok güzel bir test soruları var. Bence sizde deneyin derim.
  • Çok iyi Ben gayet memnun kaldım ve beğendim. umarım siz beğenmiş sinizdir. NOT: Daha fazla soru olabilir. ME: good bay. ❤
  • Zeynep S.d Muhteşem. Tavsiye ediyorum herkese. Teşekkürler. Bu siteyi yapanlara.