2. Sınıf Matematik Zamanı Ölçme Çözümlü Test Soruları
2. Sınıf matematik zamanı ölçme konusu ile ilgili çözümlü test sorularını konuyu pekiştirmeniz, yazılı sınav öncesi tekrar yaparak konuyu hatırlamanız için kullanabilirsiniz. Konu ile ilgili eksikleriniz varsa konu anlatımı sayfasını ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.
Soru 1
Zaman ölçmek için, hangi seçenekteki ölçme aracını kullanırız?
Zaman ölçmek için saati kullanırız.
Doğru Cevap B ABC
Soru 2
Sabah 8:30'da okulda olan bir öğrenci 5 saat okulda kalmaktadır. Bu öğrencinin okuldan çıkış saati aşağıdakilerden hangisidir?
A) 13:30 B) 14:00 C) 14:30 8 saat 30 dakikaya 5 saat ekleyerek okuldan çıkış saatini bulalım. 
Doğru Cevap A ABC
Soru 3
1 yıl ….. haftadır.
Yukarıda verilen boşluğa aşağıdakilerden hangisi yazılmalıdır?
A) 7 B) 30 C) 52 1 yıl 52 haftadır.
Doğru Cevap C ABC
Soru 4
1 yıl ….. aydır.
Yukarıda verilen boşluğa aşağıdakilerden hangisi yazılmalıdır?
A) 7 B) 12 C) 30 1 yıl 12 aydır.
Doğru Cevap B ABC
Soru 5
Yanda verilen saat modelinin ifade ettiği sayısal saat aşağıdakilerden hangisidir?
A) 06:35 B) 07:30 C) 08:30 Şekildeki saatte 07:30 (yedi buçuk) gösterilmiştir.
Doğru Cevap B ABC
Soru 6
Aşağıdaki saatlerden hangisi öğleden sonrayı göstermektedir?

Doğru Cevap A ABC
Soru 7
Aşağıdakilerden hangisi daha uzun bir zaman dilimini ifade etmektedir?
A) Mevsim B) Ay C) Yıl Verilen şıkları ay cinsinden yazalım.
Ay = 1 ay
Mevsim = 3 ay
Yıl = 12 ay
Aralarında en uzun olan yıl dır.
Doğru Cevap C ABC
Soru 8
Bir aydaki gün sayısı kaç desteye eşittir?
A) 1 B) 2 C) 3 1 ay 30 gündür.
1 deste 10 tanedir.
30 günün içinde 3 deste vardır.
30 = 10 + 10 + 10
Doğru Cevap C ABC
Soru 9
Yarın günlerden Pazar ise dün hangi gün idi?
A) Cuma B) Cumartesi C) Pazar Yarın Pazar ise, bugün Cumartesi demektir.
Bugün Cumartesi ise dün (önceki gün) Cuma olur.
Doğru Cevap A ABC
Soru 10
Saatte akrep saati, yelkovan ise dakikayı gösterir.
Buna göre bir saatte akrep 8'in yelkovan 12'nin üzerinde ise saat kaçtır?
A) 8 B) 10 C) 12
Saat 8 dir.
Doğru Cevap A ABC
0Yanlış
0Boş
10
2. Sınıf Matematik Kesirler Bütün, Yarım ve Çeyrek Çözümlü Test
2. Sınıf Matematik Paralarımızı Tanıyalım Çözümlü Test
2. Sınıf Matematik Zaman Problemleri Cevaplı Test Soruları