Whatsapp'da Paylaş



1. Sınıf Geometrik Şekiller Çözümlü Test Soruları

Matematik dersinin en renkli konularından biri olan “Geometrik Şekiller ve Cisimler” için hazırladığımız 10 soruluk çözümlü test ile karşınızdayız. Bu çalışmada; kare, üçgen, dikdörtgen ve çember gibi temel şekillerin köşe ve kenar sayılarını, birbirlerinden farklarını ve günlük hayattaki benzerlerini keşfedeceğiz.

Soru 1
Aşağıdaki şekillerden hangisinin köşesi yoktur? a) üçgen b) dikdörtgen c) çember A) seçeneğindeki üçgenin 3 köşesi,
B) seçeneğindeki dikdörtgenin 4 köşesi vardır.
C) seçeneğindeki çemberin (dairenin) ise köşesi yoktur.
Doğru Cevap C
ABC

Soru 2
✍️ Dört köşem ve dört kenarım var.
✍️ İki uzun, iki kısa kenarım var.
✍️ Karşılıklı kenar uzunluklarım birbirine eşittir.
Yukarıda kendisini tanıtan şekil hangisidir?

A) Dikdörtgen
B) Kare
C) Üçgen Dört köşesi ve dört kenarı olan, iki uzun ve iki kısa kenara sahip olup karşılıklı kenar uzunlukları birbirine eşit olan geometrik şekil “Dikdörtgen”dir. Kare’nin tüm kenarları eşittir, üçgenin ise üç kenarı vardır.
Doğru Cevap A
ABC

Soru 3
Aşağıdaki cisimlerden hangisinin köşesi vardır? a) reçel kavanozu b) koli c) top A) seçeneğindeki kavanoz ve C) seçeneğindeki top yuvarlak hatlara sahiptir ve köşeleri yoktur. B) seçeneğindeki kutunun ise köşeleri vardır.
Doğru Cevap B
ABC

Soru 4
dikdörtgen ve çember Yukarıdaki geometrik şekillerin kenar sayıları toplamı kaçtır?

A) 4     B) 5     C) 6 Görselde bir adet dikdörtgen ve bir adet çember bulunmaktadır.
Dikdörtgenin 4 kenarı vardır, çemberin ise kenarı yoktur (0 kenar).
Toplam kenar sayısı: 4 + 0 = 4 eder.
Doğru Cevap A
ABC

Soru 5
Aşağıdaki geometrik şekillerinden hangisinin kenarı yoktur? a) üçgen b) kare c) çember A) seçeneğindeki üçgenin 3 kenarı,
B) seçeneğindeki karenin 4 kenarı vardır.
C) seçeneğindeki çemberin ise kenarı yoktur.
Doğru Cevap C
ABC

Soru 6
geometrik şekillerden robot Şekildeki robotun yapımında aşağıda verilen geometrik şekillerden hangisi daha çok kullanılmıştır? a) üçgen b) çember c) dikdörtgen geometrik şekiller boyalı robot Robotun yapımında kullanılan şekilleri sayalım:
Çember (Gözler, ağız, düğmeler ve ayaklar): 8 adet

Dikdörtgen (Gövde, kollar, bacaklar): 7 adet

Üçgen (Burun): 1 adet
Bu durumda en çok kullanılan şekil “Çember”dir.
Doğru Cevap B
ABC

Soru 7
✍️ Köşesi ve kenarı yoktur.
✍️ Bütün kenarları eştir.
✍️ Üç kenarı ve üç köşesi vardır.
Yukarıda özellikleri verilen geometrik şekillerle bir yapı oluşturmak isteniyor.
Buna göre, hangi yapıyı oluşturursak verilen özelliklere uygun olur? karışık geometrik yapılar Verilen özelliklere göre yapıda;
köşesi ve kenarı olmayan bir şekil (çember),
bütün kenarları eşit olan bir şekil (kare) ve
üç kenarı ile üç köşesi olan bir şekil (üçgen) bulunmalıdır.
A) seçeneğindeki yapıda bu üç şekil de (çember, kare ve üçgen) bir arada kullanılmıştır.
Doğru Cevap A
ABC

Soru 8
dikdörtgen ve üçgen Yandaki dikdörtgen ve üçgenin kenar sayıları toplamı kaçtır?

A) 5
B) 6
C) 7 Görseldeki dikdörtgenin 4 kenarı, üçgenin ise 3 kenarı vardır. İkisinin kenar sayıları toplamı: 4 + 3 = 7 eder.
Doğru Cevap C
ABC

Soru 9
geometrik şekillerden ev Yandaki görselde aşağıdaki geometrik şekillerden hangisi yoktur? a) üçgen b) çember c) dikdörtgen Ev görselinde; çatıda üçgen, evin gövdesinde kare, kapı ve pencerelerde dikdörtgen kullanılmıştır.
Ancak görselde “Çember” şekli bulunmamaktadır.
Doğru Cevap B
ABC

Soru 10
Aşağıdaki eşleştirmelerden hangisi yanlıştır?

A) Kare — 4 Kenar
B) Çember — 4 Köşe
C) Üçgen — 3 Köşe A) seçeneğinde Kare – 4 Kenar eşleştirmesi doğrudur.
C) seçeneğinde Üçgen – 3 Köşe eşleştirmesi doğrudur.
B) seçeneğindeki Çember – 4 Köşe eşleştirmesi yanlıştır, çünkü çemberin köşesi yoktur.
Doğru Cevap B
ABC

Doğru
0
Yanlış
0
Boş
10
Kullanıcı Yorumları

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!