Whatsapp'da Paylaş



6. Sınıf İngilizce Life 1. Ünite Çözümlü Sorular Test 2

2025 - 2026 eğitim öğretim yılı 6. sınıf İngilizce dersi yeni müfredata uygun online çözümlü test sorularını ile yazılı sınav hazırlık ve konu pekiştirme amaçlı kullanabilirsiniz. 1. Ünite Life (Yaşam) ile ilgili çözümlü test soruları konuyu daha iyi kavramanızı sağlayacaktır.

Soru 1 04.07. 2003 = ....................................

A) four of June, two hundred three
B) the fourth of August, two thousand thirteen
C) The fourth of July, two thousand three
D) the third of of May, twenty three

A B C D
📝 Çözümü Göster

Tarihler İngilizcede “ayın günü, ay, yıl” şeklinde okunur.04.07.2003 tarihi Temmuz’un dördüncü günü, iki bin üç anlamına gelir. Bunun ingilizcesi de “The fourth of July, two thousand three” olduğu için doğru seçenek C seçeneğidir.

Doğru Cevap C

Soru 2 I sometimes …………… errands at the weekend.

A) go     B) walk     C) get     D) take

A B C D
📝 Çözümü Göster

“errands” (ayak işleri) ile kullanılan doğru fiil “take” dir. “take errands” ayak işlerini halletmek anlamına gelir.

Doğru Cevap D

Soru 3 18:45 ..........................................

A) quarter to seven
B) half past seven
C) thirty past seven
D) quarter to six

A B C D
📝 Çözümü Göster

18:45, “Quarter to seven” (Yediye çeyrek kala) anlamına gelir. "quarter to" kalayı, “half past” buçuğu ifade eder.

Doğru Cevap A

Soru 4 Do your parents get up early on Mondays?
............................

A) Yes, they do.
B) No, they do.
C) No, they aren’t
D) Yes, they don’t

A B C D
📝 Çözümü Göster

Soru “Annen baban Pazartesileri erken kalkar mı?” anlamına gelir. A seçeneğindeki “Yes, they do” (Evet, kalkarlar) cevabı doğru kurulmuş bir cümledir. Diğer seçeneklerdeki cümleler hatalıdır.

Doğru Cevap A

Soru 5 “ The second of March nineteen ninety eight. ”
..............................

A) 06 .04. 1988
B) 01. 09. 1998
C) 20 . 03. 1998
D) 02 . 03. 1998

A B C D
📝 Çözümü Göster

Cümle “Mart’ın ikinci günü, bin dokuz yüz doksan sekiz” anlamına gelir.

Doğru Cevap D

Soru 6 Yılların hangisi yanlış yazılmıştır ?

A) 1700 = seventeen hundred
B) 1718 = seventeen eighty
C) 1807 = One thousand eight hundred seven
D) 2013 = two thousand thirteen

A B C D
📝 Çözümü Göster

1718 yılı “seventeen eighteen” şeklinde okunmalıdır. “Eighty” 80 sayısını ifade eder, bu nedenle 1718 için uygun değildir.

Doğru Cevap B

Soru 7 We go to school ..................... 08:30 a.m.

A) at     B) in     C) on     D) of

A B C D
📝 Çözümü Göster

Belirli bir saatten önce “at” kullanılır.

Doğru Cevap A

Soru 8 Students ........................ do homework in summer.

A) do
B) don’t
C) isn’t
D) can

A B C D
📝 Çözümü Göster

Cümle “Öğrenciler yazın ödev yapmazlar” anlamına gelmelidir.

Doğru Cevap B

Soru 9 Do bears live in Africa?
Yes, ................................

ayılarA) they do
B) they don’t
C) they are
D) they aren’t

A B C D
📝 Çözümü Göster

Soru “Ayılar Afrika’da yaşar mı?” anlamına gelir. Olumlu cevap “Yes, they do.” (Evet, yaşarlar) şeklindedir.

Doğru Cevap A

Soru 10 “ thirty first ” ....................

A) 30
B) 13th
C) 31 st
D) 21 st

A B C D
📝 Çözümü Göster

“thirty first” 31'inci anlamına gelir 31. “31 st” olarak gösterilir.

Doğru Cevap C

Soru 11 Does a cat like sleeping?
Yes, ...................

uyuyan kediA) it does
B) they do
C) it doesn’t
D) it is

A B C D
📝 Çözümü Göster

Soru “Bir kedi uyumayı sever mi?” anlamına gelir. Olumlu cevap “Yes, it does” (Evet, sever) şeklindedir. “it” tekil bir hayvanı ifade etmek için kullanılır.

Doğru Cevap A

Soru 12 Sezen : ..................... do you and your best friend watch Tv ?
Sıla : We watch Tv at 07:30 p.m.

A) where
B) What time
C) Who
D) Which

A B C D
📝 Çözümü Göster

Cevapta bir saat belirtildiği için soru “Ne zaman?” anlamına gelmelidir.

Doğru Cevap B

Soru 13 “ What does Gamze do in her free time? ”
Yukarıdaki sorunun cevabı hangi seçenek olamaz ?

A) She reads story books.
B) She watches television.
C) No, she doesn’t have free time.
D) She cooks.

A B C D
📝 Çözümü Göster

Soru Gamze’nin boş zamanında ne yaptığına dair bilgi ister. “No, she doesn’t have free time” (Hayır, boş zamanı yok) cevabı soru ile ilgili değildir.

Doğru Cevap C

Soru 14 Waiter : Would you like some meat sir?
Man : I am a vegetarian. I ................ eat meat .

A) do
B) never
C) always
D) am not

A B C D
📝 Çözümü Göster

Adam vejetaryen olduğunu söylediği için et yemez. “never” asla anlamına gelir ve cümleye uygun düşer.

Doğru Cevap B

Soru 15seventeenth” .......................

A) 80 th
B) 88 th
C) 18 th
D) 17 th

A B C D
📝 Çözümü Göster

“Seventeenth” kelimesi İngilizcede 17. sıra sayısını ifade eder. Sıra sayıları “th” eki alır, ancak bazı istisnalar vardır:
Sayının sonu 1 ile bitiyorsa “st” eki;
Sayının sonu 2 ile bitiyorsa “nd” eki;
Sayının sonu 3 ile bitiyorsa “rd” eki alır.
17; 1, 2 veya 3 ile bitmediği için “th” eki alır.

Doğru Cevap D
Doğru
0
Yanlış
0
Boş
15
Benzer İçerikler

6. Sınıf İngilizce Life 1. Ünite Çözümlü Test 1
6. Sınıf İngilizce Life 1. Ünite Çözümlü Test 3

Kullanıcı Yorumları
  • Elif Nur 2025-12-17 İnşallah pzt günü sınavdan 100 alırım imam hatip.
  • Talha 2025-11-10 Sadece bir kelimem var çok kaliteli bir sayfa.
  • Dream ve Adal Bağımlısı 2025-10-29 Çok iyi bir test sınav için harika fakat bazen soruların zor olmasının iyi olabilir.
  • Allah’ın Kulu 2025-10-26 Çok güzel fakat çözümü daha açık olabilir.
  • Liliesslaayy 2025-10-08 Yarın deneme var il geneli umarım dereceye girerim amin amin amin.
  • 24 Kasım Ortaokulun 6/d 2025-10-01 Bence iyiydi öneririm.
  • (-_-) 2025-01-07 Sorular iyiydi. Fakat diğer testlerinizde de çözümü göster butonu olsun.
  • Deva Ç. 2024-12-18 Yarın sınavım var inşallah full çekerim yorumunu okuyan herkes amin desin.
  • Zehra 2024-10-23 Sorular çok açık uçlu, yani çok iyi.
  • Epes patos Ağaca çarpmadan önce bu soruları çözüyordum sorular gayet güzeldi ama tek sorun şu an hastanedeyim.
  • Ecrin (setbaşı ortaokulu 6/D) çok güzel bi sayfa ben bayıldım 1 den fazla test olması güzel biz 2. üniteyi daha yeni bitirdik ben 60 soru çözdüm mesela.
  • Enes Çok güzeldir uygulama sınavı olanlar bu siteden yararlanır.
  • Samipro_TR1 Sayenizde nasıl sorularda yanlış yaptığımı anladım. Teşekkürler daha dikkatli olacağım.
  • Türkiye birincisi E**f Bence benim gibi çalışanlara göre çok güzel sorular var çalışmayanlar bu siteden çalışabilir sorular biraz kolaydı inş yarınki sınavdan 100 alırım.
  • Ömer Sorular zor olduğu için yanlışlarınız daha kolay ortaya çıkıyor ve bundan dolayı onları düzeltme şansınız artıyor.
  • Anonim Gerçekten şu ana kadar soru çözdüğüm en iyi sitelerden. Soru çözme bakımından EBA'dan bile daha iyi.
  • İsimsiz Çok güzel bir site ben çok beğendim teşekkür ederiz.
  • Eren Bu site gerçekten çok güzel deneme sınavlarımda ve sınavlarımda bana çok yardımı dokunuyor. Özellikle bu sitenin şu huyunu çok seviyorum:çözümü olan sorularda anlamdıysam o sorunun nasıl yapıldığını anlatması bu sayede o tür soruların nasıl yapabileceğimi anlamış oluyorum. Teşekkürler sanalokul :)
  • İsimsiz Emeğinize sağlık sorular harikaydı.
  • Adamsın Abi süper site valla yarın sınav var Allah sizden razı olsun amin inşallah 90 üstü alırım.