7. Sınıf İngilizce Appearance and Personality 1.Ünite Test 3
Soru 1
Susan is ...................... . She is never late for classes.
A) selfish
B) rude
C) punctual
D) outgoing “Punctual” kelimesi zamanında olma anlamına gelir. Susan derslere asla geç kalmadığı için “punctual(dakik)” olarak nitelendirilebilir.
Doğru Cevap C ABCD
Soru 2
Which one is different?
A) clumsy
B) easygoing
C) generous
D) thoughtful Diğer seçenekler kişilik özelliklerini tanımlarken, “clumsy” (sakar) fiziksel bir özellikle ilgilidir.
Doğru Cevap A ABCD
Soru 3
Yukarıdaki tabloda hangi iki kelime yer değiştirmelidir?
A) slim / forgetful
B) overweight / easygoing
C) well-built / honest
D) selfish / short “Selfish” (bencil) kişilik özelliğidir. “Short” (kısa) fiziksel özelliktir.
Doğru Cevap D ABCD
Soru 4
A seçeneğindeki kişinin mavi gözü ve uzun sarı saçları olduğu için doğru seçenektir.
Doğru Cevap A ABCD
Soru 5
I love Emma Stone because she is beautiful with ..................... .
A) blonde hair and green eyes
B) wavy hair and blue eyes
C) curly hair and brown eyes
D) short hair and dark eyes Görselden Emma’nın dalgalı saçları ve mavi gözleri olduğu görülüyor. Bu nedenle Emma Stone’un güzel olduğu ifade ediliyor.
Doğru Cevap B ABCD
Soru 6
Aşağıdakilerden hangisi yukarıdaki sorunun cevabı olamaz?
A) He is punctual.
B) He is calm and friendly.
C) He is well-built.
D) He is forgetful. Soruda Jhon’un nasıl biri olduğu soruluyor. Diğer seçenekler Jhon’un kişilik özelliklerini tanımlarken, “He is well-built.” bu tanıma uymaz.
Doğru Cevap C ABCD
Soru 7
This is my sister, Julia. She .................. short, straight, blonde hair.
A) is
B) has got
C) have got
D) is got Açıklama: Julia’nın saçlarının nasıl olduğu tanımlanıyor. Bu nedenle “has got” kullanılır.
Doğru Cevap B ABCD
Soru 8
I’m very hardworking. My grades are ..................... my sister’s.
A) good than
B) gooder than
C) better
D) better than Kendi notlarımın kardeşimin notlarından daha iyi olduğu ifade ediliyor. Bu nedenle “better than” kullanılır.
Doğru Cevap D ABCD
Soru 9
A rabbit is .................... a turtle.
A) slow than
B) slower than
C) fast than
D) faster than Tavşanın kaplumbağadan daha hızlı olduğu ifade ediliyor. Bu nedenle “faster than” kullanılır.
Doğru Cevap D ABCD
Soru 10
Skiing is ........................ football.
A) dangerous
B) dangerous than
C) more dangerous
D) more dangerous than Kayak yapmanın futboldan daha tehlikeli olduğu ifade ediliyor. Bu nedenle “more dangerous than” kullanılır.
Doğru Cevap D ABCD
0Yanlış
0Boş
10
7. Sınıf İngilizce Appearance and Personality 1.Ünite Çözümlü Test 1
7. Sınıf İngilizce Appearance and Personality 1.Ünite Çözümlü Test 2