Whatsapp'da Paylaş



1. Sınıf Matematik Paralarımız ile ilgili Problemler ve Çözümleri

1. Sınıf Matematik müfredatında yer alan paralarımız ile ilgili problemler, öğrencilerin günlük yaşamdaki temel alışveriş mantığını kavramasını sağlar. Öğrenciler, Türk lirası ve kuruş cinsinden verilen değerleri toplama ve çıkarma işlemlerini kullanarak hesaplamayı öğrenirler. Madeni ve kağıt paralarımızın tanınması, harçlık hesaplama ve basit alışveriş problemlerinin çözümü testimizin ana konusunu oluşturmaktadır.

Soru 1 Elif’in kumbarasında 4 tane 10 TL ve 2 tane 5 TL’si vardır. Elif’in toplam kaç TL’si vardır?

A) 45     B) 50     C) 55

A B C
📝 Çözümü Göster

Elif’in kumbarasındaki toplam parayı bulmak için paraları ayrı ayrı hesaplayalım:
4 tane 10 TL: 4 x 10 = 40 TL eder.
2 tane 5 TL: 2 x 5 = 10 TL eder.
Toplam para: 40 + 10 = 50 TL’dir.

Doğru Cevap B

Soru 2 Tanesi 15 TL olan kalemlerden 3 tane alan Mert, satıcıya kaç TL ödemelidir?

A) 45 TL     B) 55 TL     C) 65 TL

A B C
📝 Çözümü Göster

Tanesi 15 TL olan kalemlerden 3 tane alan Mert’in ödemesi gereken tutarı bulmak için çarpma işlemi yaparız:
15 x 3 = 45 TL ödemelidir.

Doğru Cevap A

Soru 3 Kumbaramda 2 tane 5 TL ve 3 tane 1 TL vardır. Kumbaramda toplam kaç TL vardır?

A) 11 TL     B) 12 TL     C) 13 TL

A B C
📝 Çözümü Göster

Kumbaradaki paraları hesaplayalım:
2 tane 5 TL: 2 x 5 = 10 TL eder.
3 tane 1 TL: 3 x 1 = 3 TL eder.
Toplam para: 10 + 3 = 13 TL’dir.

Doğru Cevap C

Soru 4 Ayşe cebindeki 90 TL’nin 34 TL’si ile bir hikaye kitabı aldı. Ayşe’nin geriye kaç TL’si kaldı?

A) 52 TL     B) 54 TL     C) 56 TL

A B C
📝 Çözümü Göster

Ayşe’nin kalan parasını bulmak için toplam parasından harcadığı miktarı çıkarmalıyız:
90 – 34 = 56 TL’si kalmıştır.

Doğru Cevap C

Soru 5 20 TL olan bir oyuncağı alabilmek için 15 TL biriktirdim. Kaç TL’ye daha ihtiyacım vardır?

A) 4     B) 5     C) 6

A B C
📝 Çözümü Göster

20 TL olan bir oyuncağı alabilmek için 15 TL biriktirildiyse, gereken farkı çıkarma işlemi ile buluruz:
20 – 15 = 5 TL’ye daha ihtiyaç vardır.

Doğru Cevap B

Soru 6 Kumbaramda 4 tane 10 TL vardır. Kumbaramda toplam kaç TL vardır?

A) 40 TL     B) 45 TL     C) 50 TL

A B C
📝 Çözümü Göster

Kumbaradaki 4 tane 10 TL’nin toplam değerini bulmak için çarpma işlemi yaparız:
4 x 10 = 40 TL vardır.

Doğru Cevap A

Soru 7 Annem bana 20 TL, babam 30 TL, ablam ise 10 TL harçlık verdi. Toplam kaç TL param oldu?

A) 50 TL     B) 60 TL     C) 70 TL

A B C
📝 Çözümü Göster

Verilen tüm harçlıkları toplayarak toplam miktarı hesaplarız:
20 + 30 + 10 = 60 TL olmuştur.

Doğru Cevap B

Soru 8 Ahmet’in kumbarasında 50 TL vardır. Mehmet ise Ahmet’e 35 TL daha vermiştir. Ahmet’in toplam kaç TL’si olmuştur?

A) 85 TL     B) 90 TL     C) 95 TL

A B C
📝 Çözümü Göster

Ahmet’in başlangıçtaki parasına Mehmet’ten gelen tutarı ekleyelim:
50 + 35 = 85 TL’si olmuştur.

Doğru Cevap A

Soru 9 Bilal, marketten 40 TL’ye bir top aldı. Satıcıya 100 TL verdi. Bilal’in alacağı para üstü kaç TL’dir?

A) 40 TL     B) 50 TL     C) 60 TL

A B C
📝 Çözümü Göster

Para üstünü bulmak için verilen paradan ürünün fiyatını çıkarırız:
100 – 40 = 60 TL para üstü kalır.

Doğru Cevap C

Soru 10 Mustafa tanesi 20 TL olan oyuncak arabalardan 3 tane almak istiyor. Mustafa’nın toplam kaç TL ödemesi gerekir?

A) 55 TL     B) 60 TL     C) 70 TL

A B C
📝 Çözümü Göster

Tanesi 20 TL olan ürünlerden 3 tane alındığında toplam maliyeti çarpma işlemi ile buluruz:
20 x 3 = 60 TL ödenmesi gerekir.

Doğru Cevap B
Doğru
0
Yanlış
0
Boş
10
Benzer İçerikler

Paralarımız Çözümlü Test Soruları

Kullanıcı Yorumları

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!